Om

Else Hyldahl


- er født i Lemvig 1930. Hun er autodidakt som kunstmaler, men har ikke desto mindre formået at gøre sig gældende efter sin debut på Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie i 1969.


I årene, der kom, udstillede Else Hyldahl i talrige kunstforeninger og på forskellige gallerier landet over. Se udstillingslisten. Derudover var hun i en årrække medlem af Kunstnergruppen SE, der udstillede på Charlottenborg.


Optaget i Weilbachs Kunstnerleksikon 1995/bd.3.


Medlem af Kvindelige Kunstneres Samfund (tidl. endvidere medlem af bestyrelse,  kontaktudvalg, og optagelsesudvalg). Medlem af Kunstnerforeningen af 18. november. Medlem af forskellige litteraturselskaber. Tidl. medlem af BKF. I en årrække medlem af Solbjerg Kirkes menighedsråd.


Else Hyldahl blev i 1952 gift med Jørgen Kielland-Brandt (1915-2008).


En trafikulykke satte i 1986 stopper for at male de store oliemalerier. Herefter koncentrerede Else Hyldahl sig om akvarellerne,  der fysisk set er lettere at håndtere. Disse kom dog op i meget store størrelser.


De kulturelle interesser har altid været stærke: digtere, forfattere og  personligheder, der har farvet vores kulturopfattelse, samt ikke mindst klassisk musik. Else Hyldahls interesse for klassisk musik førte så vidt, at hun i en årrække delvist ernærede sig som sanger. Interessen for biografisk stof om kulturpersonligheder har ført til en mængde foredrag eller causerier om kunst og kultur.


Debat om samfundsaktuelle emner har Else Hyldahls store bevågenhed, og det er blevet til mange kronikker, artikler og læserbreve i årenes løb.

Else Hyldahl, november 2010.

Else Hyldahl, maj 2009.

Else Hyldahl

var gæsteudstiller i

Kunstnergruppen Cirklen,

Helligåndshuset, København

8. - 19. april 2015


Se glimt fra udstillingen her.Tuschtegninger 2011


En serie tuschtegninger  med børn og planter blev til i 2010-11.Tøj til tørre


På  Kunstnernes Efterårsudstilling 1969 havde Else Hyldahl et maleri (olie på lærred) med motivet "tøj til tørre". Dette motiv går igen gennem alle år  -  i olie, akvarel, tegning, collage.

Se mere om den livslange serie.