Tøj til tørre

 

 

Else Hyldahl - maler, skribent, foredragsholder

Copyright © All Rights Reserved

Tøj til Tørre - en livslang billedserie

 

På Kunstnernes Efterårsudstilling 1969 havde Else Hyldahl et maleri (olie på lærred) med motivet "tøj til tørre". Dette motiv går igen gennem alle år - i olie, akvarel, tegning, collage. Det levende syn af tørresnorens brogede, blafrende vasketøj har altid glædet E.H., både konkret og symbolsk. Motivet findes også i senere billeders figuristiske stil, der kan have et kludetæppe-agtigt, dekorativt udtryk.

 

Indtryk af kvinders eksotiske klædedragter, set under en international kvindekonference i København i 1970'erne, skal ikke glemmes. Else Hyldahl deltog aktivt i administrationen af 'Kvinder for Fred' og af kvindekonferencen, i kvindesagen. Uden nogensinde at være '"rødstrømpe".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"I tøj til tørre er der en duft af vejr, af blomster og træer, grønt græs og blå himmel - symboliseret i kvindeliv overalt på kloden. Gid jeg blot kunne male det...! "

E.H.

"Nogle ting i verden har mænd særligt blik for, og nogle ting har kvinder øje for. Her er ikke altid sammenfald. Men det er fint med forskellige indtryk og udtryk, motiver - ja spændende! Hvem har dog 'opfundet' glosen "KVINDEKUNST" ? Dette begreb stammer fra ældre tiders patriarkalske, autoritære samfund. Fornærmende var det og er det. Man taler aldrig om "MANDEKUNST". Lad os alle være her. Det er ikke køn, men altid kunst, det handler om!"

E.H., nytåret 2010.

Vasketøjsscener fra Roskilde, 1950'erne. Else fotograferet af sin mand.

Else Hyldahl

gæsteudstiller i

Kunstnergruppen Cirklen,

Helligåndshuset, København

8. - 19. april 2015

 

 

Tuschtegninger 2011

 

En serie tuschtegninger med børn og planter blev til i 2010-11.

Gå til forsiden og se galleri.